Filmens sterke sider

Dette er en krevende film for skuespillere og for alle andre som er med. Man skal fortelle en komplisert historie, uten å røpe for mye, for tidlig.
Det er lagt inn noe action i filmen, men det er mest snakk om person karakteristikk og personlige forhold. Det er ikke snakk om de store skyte episodene eller store spenningstoppene. Så det er krevende å holde spenningen i livet, uten å bli for nedtynget av depresjon og vonde følelser. Å plukke på hjertestrengene uten å miste fokus er målet for denne filmen og det klarer de svært godt.

Skuespillerne

Flere av Norges beste skuespillere er med i denne filmen. Jonny spilles av Aksel Hennie og han gjør en helt utrolig prestasjon. Man kan virkelig føle Jonny sin fortvilelse. Han er en god-gutt, ikke noe vondt i han, men han lar seg påvirke av flere. Og han slites mellom det han vet er rett å gjøre og det han faktisk gjør.

Tuva spilles av Laila Goody som gjør en svært god tolkning og lar oss føle hvordan hun dras mellom de to mennene i hennes liv. Hun ønsker det beste for alle, men det er

Så er det Magnus som spilles av Fridtjov Såheim. Fridtjov Såheim gir oss en fantastisk tolkning som gjør at slutten blir realistisk. Det er forståelig at denne karakteren ender opp med å være den som samler og tilgir. For han er jo den som faktisk åpner for at alle kan være sammen.

Det er også flere gode skuespillere som Nils Vogt som er politimannen som snakker med Jonny etter han klikker og Anders Ødegård som spiller Gunnar.

Regi

Regissøren, Jens Lien, burde fått flere priser. Han har klart å trekke det beste ut av hver av skuespillerne og sy det sammen til en svært god historie.
Det er utrolig mange måter denne historien kunne vært fortalt, men vi mener at Jens Lien har klart å fortelle dette på en øm og nær måte, uten å miste drama aspektet.
Spenningen, drama og personskjebnene er det som driver det hele fremover.

Samfunnskritikk

Vi mener at filmen Jonny Vang retter en forholdsvis skarp kritikk mot samfunnet som helhet og spesielt bruk-og-kast tankegangen. Det er mange som gifter seg, for så å gå fra hverandre når ting blir tøft. Dette er en problemstilling som vi mener at denne filmen tar opp. For den enkleste og kanskje mest vanlige løsningen på problemene i Jonny Vang er at man gir opp kjærligheten. Enten det er kjærligheten til en partner eller en kjæreste eller kjærligheten/følelsene man har til en god venn.
Så mye går i stykker i verden på grunn av kjærligheten, men denne filmen viser også at så utrolig mye kan repareres med kjærlighet. Hvis man bare tørr å se utenfor rammene som samfunnet legger på forhold.

Her mener vi at samfunnskritikken kommer frem. For det er så enkelt å avslutte istedenfor å finne en løsning som virker samlende. Så mye i samfunn er opptatt av å rive ned, istedenfor å bygge opp.

Så Jonny Vang kan sees på som en kritikk av hvordan samfunnet i dag er mer opptatt av å la ting falle sammen og ikke hvordan man kan reparere det hele.